Vinařství Václav
Technologie
Vinobraní
Nejnapínavější část naší vinařské cesty a vinařského roku. Hodně práce, trochu stresu a napětí, a pak velká radost, když je poslední hrozen „pod střechou“. Tady už musí být cesta čistá a jasná, protože jen tak dostaneme z hroznů do vína to nejlepší. A o to přece jde.
Právě proto ručně sbíráme, chladíme, třídíme, lisujeme a hlídáme…


Technologie
Moderní gravitační technologie při zpracování hroznů a výroby vína je základní filozofií našeho vinařství. Zásadou je ruční sklizeň, rychlý transport z vinice do vinařství a šetrná výroba. Tedy co nejméně nežádoucích vlivů na cestě z vinohradu až do láhve. Víno pak projeví pouze svůj vlastní, přirozený charakter z unikátní lokality. Víno vyrábíme jak v nerezových tancích, kde zůstává zachována maximální autenticita odrůdy, tak v různých francouzských dřevěných dubových sudech, k delšímu zrání a archivaci. Vždy dbáme na čistotu a hygienu výroby. Prostě žádné kompromisy.